Klachtenregeling

We vinden het belangrijk om u de best mogelijke tandheelkundige zorg te bieden. Toch kan het gebeuren dat u ergens niet tevreden over bent. Het is ons streven om alle klachten in goed overleg met u en naar tevredenheid op te lossen. Hieronder kunt u lezen welke stappen u als patiënt kunt nemen als u een klacht heeft.


Bent u ontevreden over de bejegening, behandeling of rekening van ons? Dit is wat u eraan kunt doen:
Praat met ons! Vraag om een verhelderend gesprek met uw tandarts. Meestal lost dit al veel op. U kunt aangeven wat u onduidelijk vindt of wat u dwars zit. De tandarts kan nog eens uitleggen waarom hij of zij iets op een bepaalde manier heeft gedaan. Bovendien is het voor de tandarts belangrijk te weten, dat u een probleem heeft. U kunt dan samen zoeken naar een oplossing.


Vraag advies van het TIP. Als u er samen niet uitkomt of u wilt uw klacht met een onafhankelijke partij bespreken, kunt u telefonisch informatie inwinnen bij het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP), telefoonnummer 0900 20 25 012, € 0,90 per gesprek. Het TIP is opgericht door de KNMT. De TIP-medewerker kan met u meedenken hoe u het beste met uw tandarts in gesprek kunt gaan en geeft u hiervoor tips en handvatten.
Dien een klacht in. Komt u er alsnog niet uit? Dan kunt u via het KNMT-klachtenformulier op de website van de KNMT een klacht indienen.


Nadat u een klacht heeft ingediend, neemt een klachtenfunctionaris contact met u en de tandarts op om te bemiddelen.
Als uw klacht niet wordt opgelost met de hulp van de klachtenfunctionaris, dan kunt u uw klacht nog laten beoordelen door de Geschilleninstantie Mondzorg. Deze doet een bindende uitspraak over de klacht.
Aan de bemiddeling zijn geen kosten verbonden. Dat geldt ook voor de klachtbehandeling. Als u het TIP belt, betaalt u een vast bedrag per gesprek.

Nota's

Wij werken met Infomedics, wat voor u betekent dat u nooit een nota eerst zelf hoeft te betalen. Infomedics dient bij een aanvullende tandartsverzekering de nota’s rechtstreeks in bij de Zorgverzekeraars. Alleen het deel van de nota dat niet gedekt wordt door de Zorgverzekeraar zal door u zelf betaald moeten worden. U ontvangt daar dan via de post een acceptgiro van.

Tandartskosten

De Tandartstarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Wij vermelden op de rekening alle verrichtingen die zijn uitgevoerd met een code. Die code bestaat uit een letter en twee cijfers (bijvoorbeeld C11, periodieke controle). Met behulp van de codes op de rekening kunt u in de ‚Tariefbeschikking tandheelkundige zorg‘ controleren of de bedragen op uw nota juist zijn. U kunt hiermee alleen controleren of de bedragen juist zijn. Waarom de tandarts of mondhygiënist deze verrichtingen heeft uitgevoerd bij u, vindt u niet terug op deze tarievenlijst. Uw tandarts of mondhygiënist kan u hierover informeren.


Op de site allesoverhetgebit.nl vindt u onder andere veel informatie over de tarieven. Naast het honorarium worden bij bepaalde behandelingen ook techniekkosten in rekening gebracht. 
Dit zijn de kosten die een tandtechnisch laboratorium ons in rekening brengt voor zijn werkzaamheden en die wij aan u doorberekenen.

Tandtechniekkosten

De inkoopprijzen voor de tandtechniekkosten worden conform de richtlijnen van de NZa zonder toeslag aan u doorberekend. De lijst hieronder bevat de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk. Wij werken voor de verschillende behandelingen samen met Excent Tandtechniek. Wij hebben daar al jarenlang een goede samenwerking mee en hebben vertrouwen in de kundigheid van het Tandtechnisch Laboratorium Excent Doetinchem